CONTACT

Over ons

Missie

Onze missie bij Van Dievel Transport is om hoogwaardige transport- en distributiediensten te leveren die uw specifieke behoeften overtreffen. We investeren voortdurend in onze mensen en het materieel, waardoor we een vloot en team hebben die klaar zijn voor de uitdagingen van morgen. Door nauwe samenwerking en proactieve communicatie streven we ernaar om uw verwachtingen continu te overtreffen, zelfs in de meest uitdagende situaties.

Visie

Wilt u uw logistiek proces deels of volledig? Bij Van Dievel Transport concentreren we ons op zowel FTL-transport als op maat uitgevoerde transport- en logistieke oplossingen, met een focus op lange termijn win-win relaties. Onze bedrijfscultuur wordt bepaald door mensgerichtheid, veiligheid, klantgerichtheid en prijs/kostbewustzijn, terwijl we streven naar innovatie, duurzaamheid en klanttevredenheid om onze positie als toonaangevende partner in de logistieke sector te versterken.

Ons verhaal

1939 - 1947
Joseph Van Dievel is de eerstgeboren boerenzoon van Ferdinand Van Dievel en Mie Schroons. Gevolgd door nog 10 kinderen.

Paard en kar werd de rode draad in zijn leven, waar hij als 16 jarige brancardier was tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vóór hij trouwde, bracht hij groenten naar de vroegmarkt te Mechelen, naar het conservenfabriek. Dit werd de latere Marie Thumas en Bonduelle.

Uit zijn huwelijk met Mathilde Casteels, volgden 2 dochters: Maria en Julia. Maria ging vlug mee op pad met haar vader op melkronde.

Maar bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog viel de verkoop van melk stil. Joseph ging op zoek naar een alternatief en kreeg een aanbod van Papeteries de Belgique om papier te vervoeren. Wederom met Maria als convoyeur. Ze vervoerden tot 3 x per week 2500kg papier tussen Brussel en Duffel. Het paard stierf en de eerst vrachtwagen een tweedehands Saurer werd aangekocht.

Op het einde van de oorlog vonden ze geen onderdelen meer voor de Saurer en kochten een achtergelaten Liberty via de registratie.
1948-1964 NEW
1948 – 1964
Op de weg naar Brussel ontmoette Maria Maurice De Wael. Ze trouwden in 1950 en als trouwcadeau kregen ze een vervoersvergunning. Maria bleef met de vrachtwagen rijden tot haar eerste zwangerschap. Ze kreeg uiteindelijk 6 kinderen: Jos, Fons, Jan, Louis, Ida en Mia.

Joseph, Maria en Maurice breidden Van Dievel uit en investeerden in Berliets vrachtwagens waardoor ook externe chauffeurs in dienst kwamen. Helaas overlijdt Joseph onverwachts op 64-jarige leeftijd; Maria en Maurice nemen het roer in handen.
1948-1964 NEW
1965-1973
1965 – 1973
PVBA Van Dievel werd opgericht met Mathilda (weduwe van Joseph), Maria, Julia en Maurice als bestuurders. Jos (oudste zoon) komt ook in het bedrijf.

Er komen nieuwe klanten bij : Scott Continental (nu Kimberly Clark) en Procter&Gamble (nog steeds één van de grootste klanten).
1965-1973
1974 – 1990
Na het overlijden van Mathilde Casteels in 1974 worden Maria, Maurice en Jos De Wael bestuurders van PVBA Vervoer Van Dievel.

In de loop der jaren, kwamen de andere kinderen ook werken in het bedrijf, als chauffeurs en administratieve kracht.
1990 – 1993
Omvorming van PVBA naar Vervoer Van Dievel NV met bestuurders Maurice, Maria, Jan, Louis en Mia. Gaandeweg kregen Jan, Mia en Louis de bevoegheden als bestuurders, zo nam de derde generatie het roer over.

1 augustus overlijdt Maurice.
1994-1999
1994 -1999
In aanloop naar het 60 jaar bestaan, bleef het bedrijf in beweging. Louis wordt gedelegeerd bestuurder. Als team gaan ze sterk vooruit met verder onderzoek naar nieuwe technologieën voor vrachtwagens, trailers, ict, en onderlinge communiciatie. Het eerste iso-certificaat werd ook binnengehaald!

De sterke samenhang tussen het personeel is bepaalt dan ook de slogan van hun zestigste verjaardag: ’60 en meer dan ooit in beweging’
1994-1999
2000-2024
2000 – 2024
Deze periode verhuisden ze tweemaal: van de Kalkoenstraat SKW naar de Schaliënhoevedreef te Mechelen. Er kwam een locatie bij voor de opslag van Still, administratieve diensten maar ook voor onze opleidingsschool in de Generaal de Wittelaan.

Al die tijd dikte het aantal nieuwe klanten aan en ondersteunden we bestaande klanten in hun noden met een goede samenwerking tot gevolg.

Tot op vandaag, ons 85e jaar, blijven we in beweging!
2000-2024

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?