CONTACT

Opleidingen vrachtwagenchauffeur

Bij van Dievel Transport “maken” wij vrachtwagenchauffeurs via onze chauffeursschool “de vrachtwagenpiloot.” Dit is geen gewone rijschool, maar een opleiding op maat van het beroep van de toekomstige vrachtwagenbestuurder.

Video afspelen

Voor wie?

Wij zijn op zoek naar een M/V/X, onafhankelijk van nationaliteit, leeftijd of taal. Onze opleidingen worden in het Nederlands, Frans en Engels gegeven. Ook chauffeurs op pensioen die een centje willen bijverdienen zijn altijd welkom.

Het curriculum wordt afgestemd op het profiel van de kandidaat. Sommige kandidaten worden al opgevolgd door de VDAB, anderen hebben een job en kunnen een zaterdagopleiding volgen bij CVO Crescendo. Het is ook mogelijk om de opleiding bij Van Dievel te volgen.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Een eerste gesprek bepaalt het verloop van het “parcours”. Dit gesprek kan een gewoon telefoontje zijn of een bezoek bij Van Dievel Transport in Mechelen.

Meestal gaat de eerste kennismaking door in het VanDievelKaffee, dat elke laatste vrijdag van de maand doorgaat op de site van Van Dievel. Hier zullen ervaringsdeskundige (ex-)chauffeurs antwoord geven op o.a.:

  • Kan de opleiding bij Van Dievel gevolgd worden
  • Gaat deze dan door bij VDAB als werkzoekende?
  • Hoe kan men als reeds werkende, toch een opleiding krijgen?

Na de infosessie volgt een testsessie en screening en wordt geëvalueerd of de kandidaat voldoende leervermogen en interesse heeft:

  • Is er reeds een rijbewijs C of CE?
  • Moet er nog een theorieopleiding gevolgd worden en/of een examen afgelegd worden?
  • Hetzelfde geldt voor de praktijk: moet er nog een opleiding en/of examen voorzien worden?
  • De chauffeur leert ook om defensief en eco-proactief te rijden en dan volgen nog sectorspecifieke trainingen.

 

Na de rijopleiding wordt het gebruik van de boordsystemen correct aangeleerd (cruise control), worden rijstijlparameters bepaald en specifieke brevetten (transpallet) verworven.

Om het “parcours” te vervolmaken worden allerlei opleidingen voorzien zoals Code95, ladingzekering, tachograaf (LogiApp via smartphone). Van Dievel heeft een mentoren-team, dat elk ‘parcours’ opvolgt. Dit team geeft de opleidingen in het Nederlands, Frans of Engels.

Na al deze opleidingen is de deelnemer een volwaardig chauffeur die constant zal bijgeschoold en  klaargestoomd worden tot een “vrachtwagenpiloot” of misschien zelfs mentor-trainer.